click here!

Wednesday, December 28, 2016

😵

salam
hai

aku breakdown lagi malam ini. perangai overthinking, paranoid dan anak bongsu yang loser ini masa ada mekar dalam diri aku. entah macam mana nak hakis.

adakala aku rasa satu dunia macam memerangi aku, walhal tak. haha saiko kan. dan adakala aku rasa jauh dengan diri aku sendiri.

nite.

Friday, December 23, 2016

#relationshipgoal

salam
hai

Cuaca sejuk pagi ini. Ada kabus-kabus berhampiran pokok-pokok sepanjang perjalanan aku tadi. Rindu pulak suasana kampung yang dulu. Semasa menyelusuri highway arah KL-Bangi tadi macam biasa aku mainkan lagu2 di pendrive. Bukan tidak bosan aku dengan semua lagu2 itu. tetapi aku malas nak dengar DJ radio membebel yang bukan2 di corong radio. jadinya aku layan kan saja lagu2 lama yang memang aku simpan dalam pendrive aku. satu-satu lagu bersilih ganti. ada yang aku tekan skip sebab malas nak dengar. 

Aku dah pergi sejauh ini. diumur macam ini, bercakap tentang relationship goal memang perkara klise yang aku rasa nak muntah hijau juga kalau dikenangkan. hampir sebulan juga aku telah menjadi tunangan orang (ayat tunangan buat aku rasa mual sebentar) haha. dan dalam tempoh ini juga tak ada lah apa yang berbeza. sebab bukan lah apa sangat pun kan. hidup adalah seperti biasa. kenapa aku nak cakap pasal ini? sebab tempoh hari ada lah kawan aku message aku dan tanya macam mana hidup selepas bertunang. masa itu aku macam baru terfikir, ada beza ke? perbezaan yang ketara adalah aku ada dua cincin baru yang biasa nya aku pakai satu. 

pernah jugalah aku dengar ramai orang kata, dugaan bertunang ini hebat. and yes, setakat ini aku masih under control. dan aku cuba untuk elak mindset dugaan bertunang itu hebat, and setiap hari pun aku berdoa semoga tiada lah perkara2 pelik berlaku dalam hidup pertunangan aku ini. dan biarlah ia sampai ke jalan yang sepatutnya. cumanya apa yang aku boleh share, perasaan selepas bertunang adalah, aku merasa lebih tenang, terkawal dan rasa lebih disayangi. life get better kata orang putih. 

di satu sudut yang lain. bila kita tahu ada orang sayang dan nak layan perangai merapu yang macam ini, aku punya expectation tentang perhubungan berubah. aku lebih nak mengada2 menjadi cepat sentap dan poyo lagi menggelabah. cuba juga aku untuk elakkan perangai yang macam ini. tapi kadang2 terbabas. perasaan wanita bukan boleh dibuat2. dan kadang kala aku ambil jalan tengah. ambil 'me time'. macam yang aku buat sekarang, i start to write my blog back. aku cuba fokus pada thesis aku. dan melakukan kerja2 yang sepatutnya.. daripada aku asyik memikirkan perkara remeh temeh seperti kenapa dia tak message? kenapa dia nak asyik tidur? yup... begitu. so kesimpulannya, memang lah, setiap perkara ada sebabnya. (tiba2)

ha. cukup lah tu. bai.


Thursday, December 22, 2016

dan

salam
hai

Usia meningkat dewasa. bukan dewasa lagi dah. dah nak masuk fasa tua. but it's ok kerana selagi tak kahwin tu kita anggap masih muda remaja gitu. selalu juga aku duduk sorang2. lepas itu aku fikirkan apa yang aku dah capai dan apa yang aku masih belum capai. dan semestinya, list untuk apa yang dah dicapai tu confirm sangat sikit dan begitulah sebaliknya.  tapi, di satu sudut yang lainnya tak mahu la aku jadi orang yang tak bersyukur langsung dengan hidup aku. actually, bagaimana yang Allah tentukan ini lah yang paling baik. aku percaya begitu.

satu yang aku sangat nampak tentang berkembangan diri, selain daripada berat badan yang berkembang pesat ini, ahaks. adalah bagaimana aku mampu kawal diri aku dan menyeimbangkan perasaan yang ya acapkali juga tidak seimbang. setiap hari aku belajar untuk jadi manusia. ha.. tak cukup manusia ke aku kan? haha. ianya begini.. semasa aku kecil aku adalah kanak2 biasa yang sebiasanya tidak pandai membezakan yang mana benar yang mana salah. dan ditambah lagi dengan perangai anak bongsu yang beradikberadik hanya dua aku kira aku cukup manja dan pada waktu aku meningkat dewasa aku sangat disuap dengan semua perkara. pendek kata loser hidup aku menjadi2 masa tu sebab aku satu hapah pun tak tahu buat apa. 

dan apabila masa berganti masa. pelbagai peristiwa datang dan pergi, aku belajar bangun. belajar untuk buat semuanya sendiri dengan maksud aku terdesak untuk melakukannya. maksud aku disini, tuntutan hidup mengajar aku untuk keluar dari perangai anak manja dan sedikit2 aku belajar untuk jadi manusia yang normal. kalau nak aku senaraikan apa susah juga lah. jadi apa yang aku nampak dari sekitarnya, apa yang aku makin win ialah kemahiran bergaul aku nampaknya lebih baik. bagaimana aku berjalan sendiri menguruskan hal2 di bank, pejabat dan lain2. meet and greet kwn2 mak aku. makcik2 kepochi. kawan2 baru. orang2 baru. dan ramai lah lagi. and yes.. aku put on full effort kot untuk semua perkara remeh yang aku ceritakan tadi sebab memang aku loser begini sebelum ini. bagaimana aku yang anti social ini boleh mulakan semuanya dan menjadi lebih stabil dari dulu adalah berpunca dari desakan kehidupan, bercampur gaul dengan ramai orang dan belajar terima culture orang yang berbeza2. 

so, apa yang aku lihat kesalahan daripada beberapa ibu bapa sekarang adalah, mereka terlalu risau anak2 mereka bercampur dengan dunia luar. melakukan semua perkara sendiri. sehinggakan apa yang berlaku di usia 20an anak2 mereka masih berada di atas kepala mereka, tidak tahu membezakan tentang kehidupan, tidak mempu membandingkan rasa belas dengan ehsan, kepada orang lebih tua, saudara mana, tatasusila hidup dan terpaksa diuruskan seperti anak kecil darjah satu. aku lihat hal ini bukan satu, tetapi banyak. dikalangan anak2 buah, pelajar2 aku dan satu dua kes yang aku lihat ia berlarutan sehingga anak kecil tadi mencecah usia 40an. ini kisah benar. di usia mencapai 70an ibubapa masih lagi pening dengan sikap anak yang terlalu dimanja sehingga apabila usia mereka 40an masih lagi memberi masalah kepada ibu bapa. hal sekecil nak beli mee goreng pun failed weh....

nasihat aku, sebagai ibu bapa, kita seharusnya membekalkan beberapa kemahiran hidup ini kepada anak2. biar mereka explore hidup mereka, bukan bermaksud kawal dan lakukan semuanya untuk mereka. tetapi kita hanya perlu PANTAU. dan biarkan mereka buat semua sendiri. lebih kurang begitu. 

aku nampak kesalahan ini kerana aku sudah laluinya. dimana arwah ayah aku sangat manja kan aku dan buat semua untuk aku. hantar ke sana sini. tanpa aku tahu untuk buat. tetapi hikmah disebaliknya ialah, selepas dia pergi aku strugle untuk cari diri aku. masa tu aku 19 tahun. strugle okeh aku untuk belajar buat semua. so untuk elakkan perkara2 begini berlaku aku nasihatkan kepada ibu bapa yang over protetective tu untuk lepas kan anak2 belajar tentang hidup mereka sendiri dan berdikari.

ps: tak tahu mengapa aku buat entry ni.

Tuesday, December 13, 2016

lelaki

salam
hai

terduduk aku termenung. terganggu sikit dengan satu dua perkara kebelakangan ini. yes, i am serious about that. entah lah.. bagi aku bila cakap tentang lelaki, lelaki yang aku idamkan adalah lelaki yang sebenarnya lelaki. bagaimana lelaki yang sebenarnya lelaki?
aku berpendapat lelaki yang sebenarnya lelaki memiliki sikap cool. tak suka mengumpat. pandai buat kerja luar. kreatif. dan penyayang. mendamaikan wanita. pelindung. secara nature nya lelaki seharusnya memiliki sikap leadership yang memang tertanam dalam diri. leadership yang macam mana? ia adalah sama sekali bukan mengarah orang lain untuk buat itu ini tetapi lelaki yang sebenarnya lelaki MEMBIMBING WANITA untuk melakukan sesuatu. aku ulang, MEMBIMBING.

betul lah kata orang. lelaki yang baik adalah lelaki yang sayang kan ibunya. bagaimana dia layan ibunya begitu lah dia akan bawa kau dan layan kau bersama sehingga kau tua. aku percaya begitu. bagaimana dia bertanggungjawab kepada ibu dan keluarga nya. begitu juga lah dia akan bimbing kau dan anak2 kau nanti. jadi.. moral of the story. sebagai wanita, lebih baik korang galakkan suami korang untuk berbuat baik dengan ibu dia. serious.

apa yang aku lihat ada lelaki yang sangat dimanja wanita. kau tahu manja macam mana.? ye.. aku tahu tugas isteri melayan suami dan sebagainya. tetapi kalau semua pun wanita buat. lepas tu lelaki jerit2. arah itu ini. tidur saja. aku rasa aku tak boleh blah juga. aku sangat2 tak rasa ok kalau ada lelaki seperti itu. sebagai wanita aku syak.. kita memang kena layan suami kita dengan baik. namun.. ada jugak 3 4 part yang mana kau kena beri ruang kepada suami kau untuk merasa kan tanggungjawab. aku tahu wanita zaman sekarang memang semuanya berdikari. begitu juga aku. semua benda buat sendiri memandang kan aku tiada ayah. dan abang aku sangatlah tak pernah nak manjakan aku dan mak. justeru itu, banyak perkara termasuk ke workshop, ke perjalanan yang jauh, dan macam2 lagi aku dan mak terpaksa buat sendiri. entah lah. aku harap sangat aku dikurniakan seorang suami yang boleh manja kan aku dan buat semua kerja2 lelaki untuk aku. 

aku sangat2 berdoa supaya bakal suami aku merupakan pilihan yang paling tepat. yang boleh bimbing aku, mak dan keluarga aku. yang boleh terima aku bagaimana aku. yang tak akan jerit2 dekat aku bila aku buat salah. yang tak akan jerit2 dekat ibu dia bila dia stress. aku harap sangat suami aku nanti seorang yang beriman dan bertanggungjawab terhadap kami orang2 perempuan yang perlu kan bimbingan.
entahlah. aku ingat lepas aku habis tulis entry ni aku release sikit. masih tak terluah bagaimana rasa di dalam ini. waktu ini aku rasa rindu sangat dengan abah aku. superhero kami sekeluarga.




Tuesday, December 6, 2016

one step closer

salam
hai


helo nampak tak excited nya aku tu. okeh. tengah cari mood nak update blog. 
meh nak cerita. sejak beberapa tahun yang lepas, selepas putus cinta dengan orang terdahulu aku memang tak bercadang untuk daring lagi bercinta dengan lelaki. beberapa lelaki yang datang dan pergi dalam hidup aku semuanya aku kenali dan dekati seperti kawan rapat. berlarutan dari itu, sekiranya ada diantara mereka yang mengajak aku untuk pergi ke rumah mereka bertemu dengan orang tua mereka memang aku belum pernah setuju. sebab bagi aku kalau lelaki itu benar2 serius dengan aku dia sendiri akan hantar keluarganya untuk meminang aku. tanpa ada terma dan syarat dari orang tuanya. begitu..

berlarutan dari kisah pengenalan dengan encik tunang. dan pergerakan perkenalan yang menjadi lebih serius kami mengambil keputusan untuk bertunang. jadinya semasa encik tunang aku bersetuju untuk datang meminang memang keluarga dia belum pernah jumpa aku depan2. neves x?


semasa hari pertunangan. perasaan adalah bercampur baur. antara neves dengan excited. neves sebab banyak mata akan pandang. excited sebab... dah lama tak jumpa dengan encik tunang. plus first time nak kenal dengan bakal keluarga mertua. so, macam prosedur biasa. lepas perbincangan bakal menantu perempuan akan dipanggil  untuk sarung cincin. masa keluar dari bilik, aku langsung tak bercadang nak jadi perempuan lemah gemalai. apa yang aku buat. turun tangga seperti hari biasa aku turun tangga. i is sooo excitedd. padahal nak cepat habis semua proses geli2 macam ni.

okeh. semasa mata bertentang mata dengan bakal mertua perasaan macam biasa saja. tapi sumpah aku malu jugak lah sebenarnya memandang kan paras rupa aku yang biasa2 dan tubuh badan yang sado ini. macam biasa. lepas sarung cincin kena lah salam dengan bakal ibu mertua. lepas salam. tiba2.. bakal ibu mertua mencium dahi aku. hai lah.. cair nya rasa masa tu. 1st time jumpa dah bagi aura sebegini punya sentimental value lah... 

nah layan kan gambar2 aku semasa hari pertunangan yang lepas..




macam mimpi pun ada. tak percaya ada moment untuk bertunang. haha poyo kan? tak sangka kan. perasaan hubungan selepas bertunang ni lain dan aneh sedikit. rasa tenang dan lebih disayangi. harap jalan aku ini dipermudahkan. amin




Wednesday, November 23, 2016

menjelang e-day

salam 


yup. hai. tinggal beberapa hari lagi saja hari pertunangan akan berlangsung. gila neves. bukan lah apa, memang lah bertunang saja kan. majlis pun memang biasa sangat. masalah dia, apa yang menjadi konflik ialah, aku tak tahu nak buat muka macam mana bila berdepan dengan keluarga bakal mertua. pulak tu, nak tersenyum simpul sambil gelak menutup mulut tu sangat la bukan aku. haih.. dilema wanita betul lah. ok tamat cerita neves tadi.

persiapan.. so far takda lah apa sangat persiapan. hantaran pun sumpah cincai boncai weh aku buat. sirius aku konfius jugak macam mana ada manusia yang tangan bapak kreatif kan. macam buat semua kerja tangan ni jadi cantik gila bapak. tapi tu la bila aku sendiri yang buat aku rasa macam sirius masa kecik tangan aku tak bedung ke cemane. hihihi. so far untuk barang hantaran memang takda la barang yang sepesel mana. cuma pertukaran makanan dan manisan saja. buat syarat kata orang tua. tapi aku still konfius apa perlu nya 5 berbalas 7 atau 7 berbalas 9 bagai tu. lagi satu sireh junjung. motif sangat. tapi takpa lah layankan saja lah permintaan orang tua2. so far beberapa dulang memang dah di cop oleh sepupu dan sahabat handai. alah takda lah banyak mana pun. yang confirm dengan aku cheesetar, brownies and cupcakes. yang lain nya sireh junjung jiran akan buat. bunga rampai akan diracik pada malam sebelum. buah akan aku sendiri beli dan lagi satu masih KIV. kalau dah takda sangat nanti aku belasah saja buh gula2 hacks. hahaha

lepas tu baju. okeh. semua pun tahu. aku ni tah bila nak kurus. hari2 pun aku cuba pakai baju tunang tu. simple gila. tak la cantik mana pun. color peach. ada kerawang coklat. itu pun satu kecelaruan identiti jugak. mula2 aku beli shawl color coklat. lepas tu mak aku bising. dia kata macam makcik2 pakai color gelap. bertungkus lumus lah aku cari color peach jugak. lagi kecelaruan identiti fesyen apa nak buat kat shawl. pun jadi masalah. so akhir sekali aku rasa dah tahu macam mana nak buat. setel hal baju. which baju yang sangat simple. tak nampak macam nak bertunang pun.

makeup pun sama. paling murah aku dapat. dan aku harap orang tu buat lawa2. menutup segala cela di wajah.

makanan pula. katering. and last minit makcik2 aku semua tiba2 nak masak dan tambah lauk macam2. so ok la kot.

so aku rasa setakat ni itu saja lah update aku tentang majlis yang bakal menjelang tiba ni. tak tahu lah nak kategori kan sebagai majlis atau pun tidak. majlis kecil saja pun. huu... tolong bagi idea muka macam mana aku nak buat masa salam dengan bakal mak mertua nanti ya.... 

okebai.



Friday, July 15, 2016

Jangan

Salam
Hai

Kelemahan aku. Jangan bagi aku pilihan. 😢

Tuesday, June 28, 2016

Random

Salam
Hai

Waktu berbuka puasa. Aku ada masa update blog. Teringat satu moment. Perkara klise.

Z: kalau kita takda mknn atau mnuman. Tiba2 azan, mcm mana nk buka puasa?
Aku: (gelak sebab dah tau jawapan) camne eh? (Pura2 tanya)
Z: kita korek hidung.

Terkekeh2 dia gelak. Yang aku hanya gelak nipis. Lawak la jugak dia ni rupanya.....

Friday, May 20, 2016

Kembali

Salam
Hai

Stabil sikit aku hari ini. Waras dan undercontrol. Letak ego aku ditepi dan aku cuba buka hati aku. Turunkan expectation aku. Jadi yang paling tenang. Aku cakap pada diri aku, apa yang berlaku selepas ini adalah takdir hidup kau. Kau adalah kau. Dan selamanya akan menjadi kau.

Kembali kepada jalan aku datang.

Thursday, May 19, 2016

Bodoh dan buta kayu

Salam
Hai

Kau tahu apa stalker? Aku memang stalker berjaya. Aku dah develop skill tu di bangku sekolah lagi. Loser kan? Sendiri sakit hati sendiri makan hati.

Di satu sudut hati yang lain, syak wasangka aku yang tempoh hari macam nak dekat terbukti. Secara jujur nya jauh disudut hati wanita bodoh macam aku mengharapkan semua berada dilandasan yang betul. Walaupun sebenarnya dah terang lagi bersuluh.. jadi nampak tak apa guna aku stalk sungguh2 pun.

Tetap bodoh dan buta kayu jugak. Dasar perempuan...

Sunday, May 8, 2016

Cerpen hari ibu

Salam
Hai

Hari ni hari ibu. Sekali sekala kalau duduk sorang2. Fikir aku akan kehilangan ibu satu hari nanti lain macam rasa nya. Pernah juga la.. termimpi, dalam mimpi tu aku dapat tukar. Tuhan beri abah dan ambil mak dari aku. Aku nangis sungguh2. Sampai aku cakap dalam mimpi tu kalau nak ambil, jangan la ambil mak aku. Bila aku sedar, air mata aku betul2 keluar dan teresak2. Pergh.. sadis ya amat.

Masa aku kecil. Memang aku rasa aku tak ngam dengan mak. Masa tu aku paling menyampah bila dia suka cubit aku. Belasah aku dengan hanger dan taknak bukak pintu bila aku balik main lebih dari waktu azan magrib. Aku punya stress masa tu, rasa macam nak bungkus kain baju lari dari rumah. Wahaha.

Lepas abah meninggal dunia. Aku ambil hampir lebih kurang setahun untuk adapt dengan mak. Nak paham kehendak dia. Nak cuba jadi kawan baik dia. Bukan perkara senang. Dan akhirnya, memang.. memang tuhan dah susun betul2.. dia memang ibu terperfect buat aku. (Menangis).

Bertungkuslumus turun naik pejabat matrik sebab nak rayu aku yang failed matrik itu hari. Duduk sebelah jadi instructor sampai aku confident drive kereta manual dengan jayanya. Teman aku untuk setiap interview aku. Teman aku di hari konvo saat semua orang mempunyai ramai sanak saudara, sedangkan aku hanya ada dia. Dengar segala masalah dalam diri, pelajaran, pekerjaan, percintaan dan segalanya macam dia yang alami masalah itu. Dan banyak lagi.

Semuga Allah balas budi baik mak dengan syurga dan dijauhkan mak dari azab api neraka. Semuga hidup mak aman, sihat, dikurniakan rezeki dan kegembiraan. Saya sayang mak saya. 😂 selamat hari ibu.

Tuesday, May 3, 2016

Tidur siang hari

Salam
Hai

Masih aku teringat, zaman duduk asrama. Asal tengahari perkara paling best tidur. Wajib tidur. Lepas bangun dari tidur, dalam nak dekat2 azan asar tu kadang2 bengong kejap. Fikir ni waktu subuh atau terlambat bangun pagi? Lepas dah sedar yang hanya tidur waktu tengahari rasa homesick menyucuk2. Rindu mak, rindu abah, rindu itu, ini, sana, sini...

Macam hari ini, aku cuti. Duduk di rumah baca novel. Tertidur. Perkara sama berlaku lagi. Aku memang jarang dan tak suka tidur siang hari. Bagi mengelak kan perkara2 seperti di atas berlaku. Tapi hari ini aku mati akal. Blank tak tahu nak buat apa.

Bangun saja tidur jam 15.59pm tadi. Aku buka galery gambar di henset. Hobi baru aku sekarang. Tengok muka sendiri. Loser kan. Lepas itu rasa rindu pada semua orang. Menampar2. Rindu kehidupan dan keluarga aku yang dahulu. Lengkap dengan berabah. Rindu suasana rumah lama di ampang. Dengan kawan2 masa kecil aku. Rindu zaman sekolah. Seorang knk2 penuh wawasan. Rindu zaman jadi pelajar universiti. Rindu itu. Rindu ini. Students di kl. Kwn2 rakan sekerja di kl. Dan akhir sekali air mata berlinang. Huu.. nampak lah lonely nya aku ni....

Aku renung kipas siling... 😑

Sunday, May 1, 2016

Perasaan yang paling dalam

Salam
Hai

Aku duduk merebahkan punggung di lantai. Badan aku sandar ke dinding. Lutut diangkat beteleku. Lebih kurang begitu. Fikiran menerawang, mcm biasa fikirkan yang macam2.

Apa yang dialami 2 hari lepas buat aku tarik balik rasa yang senang itu hari. Ambil hati aku letak tepi semula. Dan tunggu lagi. Beri masa pada diri lagi. Dan itu lah yang semanjang aku buat bila reset perasaan kudos bodoh mcm ini.

Kejap. Aku keliru. Ini perasaan saja atau sangka buruk atau salah faham atau realiti kehidupan. Aku pejam mata. Cuba rasa perasaan yang paling dalam. Palinggggg dalamm... pernah kau orang buat mcm ni. Rasa perasaan yang terrrdalam kau ada.?

Satu satu moment bersilih ganti. Dan dah dekat tujuh bulan aku tunggu ni. 3 hari lepas aku rasa ok. Tapi mati balik 2 hari lepas. Keliru aku. Mcm yang aku kata ini perasaan saja atau buruk sangka atau salah faham atau realiti kehidupan.?? Aku pandang klcc......



Friday, April 29, 2016

I'm still ok

Salam
Hai

Yup. It's always end with the sad story pun. Tapi aku tak tahu kenapa aku harus tak give up. Tak apa lah. Kalau Allah kata selalu ada harapan untuk orang yang berdoa dan berusaha. Kalau takda pun anggap lah ini journey dalam aku mencari diri aku. Good night. 😂

Thursday, April 21, 2016

Menguda

Salam
Hai

Kejadian tempoh hari agak mengguris hati aku. Ini bukanlah kali pertama aku rasa macam itu. Entah lah.. seorang kawan lama yang kau ikhlas membantu, mahu sama2 berjaya. Dan akhirnya setelah segala banyak pertimbangan dari kau dia buat kau macam sampah. Nak sengih lagi? Nampak dayus la dayah. Nanti lepas tu boleh panggil aku double D.. Dayahdayus.

Aku tak mahu letak ego aku setinggi langit. Tapi aku serik, terluka dan takot untuk percaya. Takot ini semua alasan sementara mahu menguda aku. Termenung....

Thursday, March 31, 2016

And

Salam
Hai

It happen again. And it hurt me so bad. Pheww..

Apa pun terjadi berjalanlah tanpa henti. I know u can do this. Chaiyokkk.. 💜💜💓💓

Monday, March 21, 2016

Bad day

Salam
Hai

Bad day. Tadi pagi2 bersiap2 nak pergi kerja. Mak cakap tingkap dapur terbuka, bila cek2, ada orang umpil. Cubaan pecah rumah nampak nya.

Dan mak pun kebetulan mmg ta sihat pagi tu. Bebekalkan semangat juang sebab nak jugak bekerja aku masuk kereta. Start enjin dan enjin berbunyi lain macam. Gila cuak. Last2 decide tak pergi kerja dan hantar mak ke klinik dan hantar repair kereta.

Jadinya.. begitulah. Bila segalanya dah tertulis begitu siapa mampu ubah. Yang kita mampu. Berdoa mohon pada Allah utk ubah dan jadikan segalanya baik2 saja.

Minta jauh dari segala kejahatan dan tipu daya manusia. May Allah protect us.

Monday, January 25, 2016

Fikiran

Salam
Hai

Berfikiran yang besar2. Topic seperti ekonomi malaysia. Matawang. Halatuju anak bangsa. Hu..

Persoalan diri sendiri pun masih terumbang ambing. Topic seperti kerja macam mana, bila nak kahwin. Ha.. mampu kau nak cari jawapan. Soalan lebih besar dari hala tuju ekonomi negara.

Klise sangat. 😅

Mencoba dan terus mencoba.

Wednesday, January 20, 2016

Usia

Salam
Hai
2016 lagi. Usia bertambah setahun. Kali ini sirius beb. Im old already.  Bila usia macam ini, tak kawin lagi. Rasa sangat insecure. Waktu ini lah rasa mcm sungguh2 nak kena exercise, waktu ini la menggelabah cari supplement. Belek tengok kedot kat muka. Menggelabah cari produk muka paling berkesan. 

So masuk hari ni. Tanpa gagal. Aku zumba setiap hari. 30 minit setiap sesi. Dah nak muak aku dengan video zumba. Haha.  Dan juga semalam, balik kerja menggelabah pergi guardian nak cari toner mengecilkan pori2 wajah. Haha.  Huh. Perasan lah, tanda insecure dengan proses penuaan tu. Apa terjadi pun. Berjalanlah tanpa henti. Hasil tak penting, yang penting tu usaha dan doa.

Eh. Itu hari sempatlah aku pergi aeonbig. Konon cari barang untuk cabaran kurus 14 hari aku dengan suria. Kemain cita2, nak kurus 5kg dalam masa 14 hari. Tergelak la jugak aku. Lepas tu, dari jauh nampak kasut cap ayam (takde jenama) harga pulak 9.90. Kitorang beli la. Untuk zumba dalan rumah. Zumba dalam rumah pun pakai kasut nyah. Kau hado? ☺☺

Wednesday, January 13, 2016

2016

Salam
Hai

Gteww.. blog berwajah baru. Entry pun tahun baru. Pertama. 13 januari 2016. I just try my luck in another year. With another experience. Apa jadi sekali pun kena jadi diri sendiri yang manis. Perkara lain, no more 4 flat untuk aku di class master. Dan lagi. Nampak gaya, habis december jugak kot sebab satu subjek tak offer sem ni. Tak apa lah. Apa jadi sekali pun i just follow the flow. Aku percaya dengan rancangan Allah. Selamat meneruskan hidup. ☺

click2

wink..wink2...

nice..