click here!

Wednesday, May 26, 2010

::TOMBOYISH?::

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS...


HUH~ saya ingin tergelak..atau pun mungkin sampai terguling. ini semua disebab kan saya berbual dengan kawan lama saya Deleilah nama nya. sungguh lama oke kami tidak bertegur sapa. tapi dengan ada nya fesbuk hubungan kami terjalin kembali....terima kasih fesbuk!


kawan sekolah rendah oke... kami anak murid guru yang paling kelakar tapi garang.. Encik Mat Ali Mohamed...


borak punya borak tup-tup Deleilah pun keluar kan statement...





kih2..rasa nak gelak la... "dulu kan mcm tomboyish" hahaha.. aku tomboyish??kelakar kan....

dah nama pun zaman kanak-kanak kot mesti lah kan.. tapi kan.. aku tak nafi kan pun aku memang lebih cenderung ke lelaki semasa masih kecil.. kerana apa? aku hanya ada satu kawan yang pertama.. iaitu abang aku.. so no wonder lah aku akan suka macam lelaki... but after aku sekolah and ada kawan perempuan aku macam biasa je.. suka je main masak-masak semua...

mungkin aku lasak.. tapi bila dah besar ni langsung tak lasak.. but still aku memang tak pandai melawa dan bermanja-manjaan seperti wanita lain... aku kan brutel dan roxxxk..hahaha..

pape pun Deleilah.... kita mesti gather one day oke.......but aku malu la.. kau macam cun-cun jeh....(perlu ke??)




chiow

Tuesday, May 25, 2010

KOSONG

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS....




Angin bertiup sepoi-sepoi malam ini... sesekali ada rasa panas menampar kulit aku.. memang pemanasan global berlaku secara berleluasa... aku meniti tangga demi tangga sampai aku ke bawah rumah aku.... gelap di tempat kereta.. sayup-sayup aku dengar suara imam mengimamkan sembahyang isya'  malam ini... lama... sungguh lama aku tidak kesana... sibuk?? tidak. tapi aku sendiri pun tidak tahu mengapa aku tidak ke sana....


terkadang aku sendiri malu pada alam persekitaranku.. hidup aku tak macam orang lain. bukan aku tak menginginkan hidup macam orang lain tapi keadaan dan waktu menentukan aku adalah aku. aku adalah aku yang memang tidak mungkin akan menjadi orang lain pun.. aku menghela nafas panjang. tujuan aku turun malam ini hanya la ingin mengambil angin setelah seharian aku tidak keluar dari rumah. kosong. hidup aku kosong.


setiap hari adalah detik baru buat aku. aku cuba untuk mencuba sesuatu yang baru dalam hidup aku. tetapi keadaan sekeliling tidak pernah membiarkan aku. malah memaksa aku supaya terus hidup statik mengharungi liku-liku hidup dalam keadaan yang sangat kosong. mungkin itu takdir. takdir? apa maksud takdir sebenarnya??


aku menghidup kan enjin kereta. kereta aku pacu. dipersimpangan rumah aku. kereta bersusun rapi. mereka semua masih lagi mengharungi jalan yang sesak sebelum dapat tiba dirumah masing-masing. penat.Photobucket aku tahu mereka penat kerana telah seharian menghadapi kerja yang penuh dengan segala macam cabaran. tapi aku?duduk saja. menantiPhotobucket sesuatu tanpa apa cabaran sekali pun..


rasa ingin aku pergi jauh. pergi dari hidup ini. mencari hidup baru. hidup yang mungkin memberi cahaya pada diri aku...... namun.. aku masih lagi tidak berdaya...masih belum pasti pada diri yang masih mencari sinar....




mengapa aku?mengapa??hmmmmmmm....Photobucket

click2

wink..wink2...

nice..