click here!

Wednesday, March 25, 2015

New age

Salam
Hai

Aku ada 2jam lagi untuk umur ini. Yup. My greatest life. 27 is the strongest journey i've ever had. Saat aku belajar bangkit sendiri lepas jatuh. And aku lakukan sendirian. Betapa strong nya aku. Di umor ini juga aku made up my mind utk buat satu dua perkara yang aku rasa achivement.

Aku mulakan diet yang kadang2 kelaut itu. Bukan kadang2. Yang memang ke laut. But at lis aku cuba dan masih lagi mencuba. Masih tidak makan nasi walopun cekodok segala aku tala sikit2. Bila tah nak kurus. Haha. Umor ini juga aku decide utk sambung master aku dan buat sesuatu kerana achievement diri. Di umur ini juga aku belajar jadi berani. Duduk depan orang ramai bercakap yang entah apa2. Umo macam ini jugak aku paksa diri aku. Untuk jadi matang. Buat muka polis traffic depan student. Dan buat muka sardin itk presentation master. Aku belajar untuk terima kekurangan orang lain dan build my strongest part of my life.😅

Aku belajar untuk kenal dengan orang yang tak pernah kenal. Aku belajar untuk terima dan approach orang sekeliling. Aku belajar untuk jadi sporting. Dan yang paling penting aku belajar buka hati untuk cari cinta baru which is aku belom jumpa true love. Dan aku masih terus mengenali. Dan masih bertanya. Adakah tahun 2015 ini turn aku?? Jeng.. jeng...

Ha... happy besday to u my girl. U r my hero u r my sunshine. The strong girl than yesterday. The beautiful lady in the world. May Allah ease the journey and shower with happiness. Love u baby.☺☺☺

Ps:aku terus menjadi aku

Monday, March 23, 2015

Kerinduan yang keseratus kali

Salam
Hai

Lama betul aku tak tulis apa2 disini. Rindu. Aku tak tahu apa yang menggaggu fikiran aku malam ini. Kalau perihal kelas master, baru saja aku tamatkan waktu class semester pertama. 2 minggu lagi final exam. Begitu laju masa terbang. Mintak penampar ayat aku. 😅

Dan satu dua perkara menerkam aku kebelakangan ini. Aku betul2 tak tahu dengan penghujungnya. Aku betul2 lalu saja jalan yang terbentang. Sambil2 mencari arah hidup yang tepat. Di satu sudut yang lain, aku campak itu dan ini. Gaya langsung tak mencari solution kepada permasalahan. Ia seperti cucuk ke dalam, tajamnya menusuk daging. Kemain ayat, sumpah takda motif. Tergelak.😆

Motif apa aku pergi cerita pada mak aku tentang satu dua perkara dalam hidup aku. Ya perkara baru. Soal dengan siapa aku berkawan dan dengan siapa aku cuba nasib. Dan dalam erti kata lain aku sedang bercakap tentang jodoh dengan mak. Very heart to heart session. For the first time. Malu siot. Sambil buat muka kerot aku cakap, 'entah lah... tak tahu lah.. tak tahu lah..' saat itu wajah El hero drama lelaki upahan bermain di minda. Bila la El nak upah aku jadi gf upahan dia. 😊 sambil tongkat dagu.

Dan dalam pada itu. Aku boleh kata aku rindu detik dalam hidup yang dulu nya aku rasa manis. Huwa.. banyak betul perkara lagha aku buat dalam hidup. Dan masih duk count utk buat lagi ke apa..?

Secara kesimpulannya. Dan dewasa betul aku. Dah boleh berfikir matang. Boleh tahan diri dari terus salahkan orang sekeliling dari perkara yang not in a place. Dan besar dah kau... sambil senyum.. aku ingat pesan abang kapal dahulu. Kita akan sentiasa diuji dengan apa yang kita cakapkan. Dan ingat.. rumah tak perlu besar
Dan mewah. Cukup kita happy berada di dalam nya. Menangis.😂

Sunday, March 15, 2015

Berpijak pada bumi

Salam
Hai

Aku berpura2 tenang. Seperti semalam hanya mimpi yang biasa. Setiap hari pun aku bermimpi. Tapi sekurang2nya jawapan ini pasti. Buat apa aku bertekateki. Matikan sahaja simpulan ini dan pilih muktamad.

Aku senyum pada diri. Ini adalah jawapan doa kau... bisik hati aku. Tapi jauh di sudut perasaan, aku seakan mahu menipu diri sendiri lagi. Untuk apa? Let it be. Let it go.

Langkah aku mulakan kembali. Next... jangan bermimpi lagi. Langkah dengan berpijak pada bumi. ☺

click2

wink..wink2...

nice..