click here!

Saturday, August 23, 2014

Pedoman

Salam
Hai

U hate ur life because u feel people lookdown on you.

They always said, belajar tinggi guna kalau bla bla bla... tak guna belajar tinggi2 kalau itu ini itu ini... ok takpe. Aku letak rasa ini ketepi.

Biar lah aku belajar tak tinggi mana pun. Biarlah aku tak hebat mana pun. Biar. Kau aku sama. Lemah sebab kita manusia. Takda yang perfect.

Dont judge people.

Penat dengan hidup. :(

Thursday, August 21, 2014

Monolog

Salam
Hai

Hanya bunyi putaran kipas yang bisa aku dengar. Sunyi. Esok hari jumaat lagi. Masa berlalu begitu pantas. Minggu ke minggu terlalu laju untuk aku kejar.

Entah. Entah apa yang aku fikirkan. Terbuku di hati. Aku kadang2 memang tak kuat seperti yang aku cita-cita kan. Aku hanya punya semangat dan rasa malu untuk jadi lembik bila meminta2.

Hanya tangisan jadi peneman sementara aku mencari kekuatan untuk terima dan lupakan semuanya. Entah apa yang harus aku syahdukan.

Alo kwn.. berlapang dada lah......;)

Wednesday, August 20, 2014

Dejavu

Salam
Hai

Dejavu aku menjadi2 kebelakangan ini. Ada satu dua perkara yang aku anggap pernah aku lalui. Macam pernah berlaku. Tapi entah.

Nun jauh di sudut hati aku berkata, itu cuma impian.

Aku senyum pada diri sendiri. Tahniah kwn, tahniah. Langkah lah dengan kaki kanan... tak semua yang buruk itu akan buruk selamanya. Percayalah...

Ini baru permulaan.

Wednesday, August 13, 2014

Penangan rindu awak 200%

Salam
Hai

Aku duduk menganalisa perasaan. Fuyoo memang excited tak sabar sangat nak habiskan hari esok. Sambil analisa, aku terfikir satu, aku ni gila ke??

Sambil senyum sebab macam tuduh diri sendiri gila aku dapat jawapan. Takda la gila sangat. Hahah. Sejak dua tiga menjak ini hantu drama melayu aku muncul. Menjadi2 weh. Sampai jatuh taksub.

Aku tengok drama sampai emosi  dan memang tahap baca novel 3 kali berturut2 tanpa jemu. Pernah jadi macam ini? Haha masalah lagi adalah watak Zill Faezrul tu sampai masuk dalam mimpi okeh... mimpi bagai okeh... mimpi pelok zill faezrul okehh... wakaka.. gila.... aku gila meroyan!

Wakaka.. tergelak sorang2.. kenapa lah mimpi kan. Walhal pelakon tu tak lah best. Watak saja yang hidup sangat.

Hmmm... bukan apa aku ni.. suara Zill tu mcm someone yang cukup aku kenal......... perangai pun sama... tidak syak lagi... penangan rindu awak 200%....

Monday, August 11, 2014

Kerinduan

Salam
Hai

Aku habiskan class awal dari biasa. 6.30pm. Hari ini hari isnin. Berjaya aku berperang dengan mondayblues aku. Tak cukup dengan tu siap memang kena balik lewat kot. Puihh... berdedi-mummykasi sangat.

Sambil tunggu jam pukul7. Aku duduk2 kemaskan file subjek budak2. Sambil2 lagi aku kenang tentang sakit tekak yang masih berbaki hasil dari serangan demam malam semalam. Perit. Kuatnya aku. Berperang dengan student sem 5 aku. Yang tak menahan adalah bila aku bercakap dorang bercakap. Bercakap yang entah hape2. Huihh kesat air liyoq!

Sambil2 kemas file subjek terpegang aku contoh assignment yang aku bagi mereka tengok supaya hasil kerjanya sama high class dengan contoh tersebut.

Itu assignment osha. Contoh dari budak class pandai yang aku ajar masa 1st sem mengajar di sini. And i realize something, betapa rindu nya aku dengan mereka. The way they treat me, with respect. They teach me a greatest lesson ok. 1st mengajar, terpaksa mengadap khalayak ramai, deliver the knowledge and experience yang sangat ciput ni. I think they gave me a great oppotunity ok.

Mesti dah kerja2 dah memasing kan... wa... rindu nya...,!

click2

wink..wink2...

nice..