click here!

Saturday, September 17, 2011

boleh tuju lagu.?;)

assalamualaikum
hai

sebelum tidur semalam lagi. ada yang bermain di fikiran aku. ia nya dua. antara tersenyum dan juga dan sedih. macam si gila. kan.?;D

tapi sirius. ada juga orang yang tuju lagu untuk diri sendiri merasa kan lagu itu untuk nya. what a nice life..;)





yus:boleh tuju lagu?;D



chiow

pasai pa minat fahrin?bukan awal?

assalamualaikum
hai

inbox aku menyala. satu kata nya. bermakna aku terima satu message. 


haha. kelakar je cikgu muzik aku masa sekolah rendah dulu. sangat alert dengan perkembangan anak murid. siap pesan jangan kahwin di Lombok. aha-aha. belum pernah ada niat meyh!;)



kelakar lah.

p/s: cikgu kata cinta dia cinta public fon saja dulu. aha-aha. 
hm.. lawak cikgu buat saya dah ngantuk. tak insomnia. thanx cikgu. doa kan saja lah yang terbaek untuk saya.;)

chiow

Friday, September 16, 2011

dia adalah fahrin saya;D

assalamualaikum
hai

aku guna picture kekasih sebagai profile picture di facebook. ramai pula rakan-rakan menegur. mereka kata hensem nya fahrin. eh opkos la. itu kan kekasih aku.;D

tak tahu kenapa. macam hensem melampau-lampau pula aku tengok.;) see. aku dah cuba buat senyum macam ini. yang ada kedut-kedut masculin di bahagian mata. plus senyum lebar tapi tak ketap gigi. tak jadi lah. masih kelihatan macam aku saja tunjuk gigi. haha


hades-hades. bila tengok fahrin. rasa rindu pada f3z3 meluap-luap. eh ada kaitan ke. eh mesti lah ada kaitan.;) sebab f3z3 lah fahrin saya.;))


chiow

Thursday, September 15, 2011

nostalgianya si jelita;)

assalamualaikum
hai


weh-weh. cuba teka mana aku?;)



mana?mana?;)

cari lah yang paling jelita weyh. 







yang sebelah cikgu Mat Ali belah kiri itu lah aku. jelita sedari kecil kan??

sungguh perdana menteri!!;D




chiow

Wednesday, September 7, 2011

i'm over-think person?;)

assalamualaikum
hai

terkadang sukar bagi aku untuk berhenti dari berfikir.aku dah banyak kali berbual dengan semua orang. bagaimana aku boleh berhenti dari terus menganalisa setiap segala sesuatu yang maha kecil nya. bagaimana aku boleh berhenti kan aliran keretapi pemikiran aku dari terus memikir kan sesuatu. dan aku andaikan ini adalah normal bagi setiap insan untuk berfikir secara keterlaluan. dan ia kadang-kala memang menjadikan keadaan sakit di jiwa apabila aku asyik saja menganalisa setiap perkataan yang hadir dari bibir seseorang dan transform kan ia kepada pecahan-pecahan maksud yang berbeza-beza.  Every word combination has some sort of underlying meaning that could only be understood if analyzed.

ia bukan lah perkara baru kepada aku, kerana aku memang manusia yang over-think. aku menyedari yang aku akan ambil setiap perkataan yang seseorang tuturkan semata-mata untuk figured out the problem. apabila bercakap dengan seseorang tentang sesuatu aku akan memahami dengan lebih dekat untuk aku selami apa yang orang itu rasa kan dan apa yang orang itu fikir kan ketika itu. setiap inci ayat nya akan aku analyze. penggunaan perkataan dalam ayat yang ditutur kan. motif setiap ayat juga akan aku ambil berat. dan aku akan sedaya upaya fikir kan. mengapa perkataan begitu boleh hadir di bibir orang berkenaan.

gila kah aku? psycho kan?;) aku tak tahu mengapa aku berada di category manusia yang over-think macam itu. dan apa perlu nya keadaan tersebut. tapi aku masih boleh kawal nya sebab aku akan guna kan rasional yang masih ada dalam 95.56% di minda aku. bukan emosi semata. aku berfikir. bagaimana aku. sekiranya aku stop dari menjadi manusia over-think ini. mungkin akal aku mati.




adaptasi;


chiow

wordless wednesday #9

assalamualaikum
hai

ini kunun nya wordless. sebab ini ada lah kind of picture. tapi. ini adalah picture ber'word' still wordless ke? but ini adalah wednesday!;)




chiow

click2

wink..wink2...

nice..