click here!

Friday, December 30, 2011

2012

assalamualaikum
hai

whoaa. anda-anda semua. esok sudah 31 disember 2011. bermakna esok hari terakhir 2011. em sedey. kenapa 2011 tinggal kan aku cepat sangat. tahun 2011 aku dimulakan dengan kenangan masuk degree di uitm malaka. plus duduk di rumah Lanang yang berpemandangan indah. hm tak sangka dah nak tamat pun semua itu. rasa macam baru semalam aku bersungguh check in di malaka. 2011. bukan tahun impian aku. banyak kenangan pahit yang patut aku luput kan di sini. supaya aku tak bawak nya ke 2012.

sebab 2012 merupakan tahun impian aku. impian untuk segala-galanya. aku harapkan semua yang terbaik untuk aku di tahun 2012. oh tak sabar lah untuk tahu apa hikmah yang berlaku di sebalik semua kesedihan 2011. kata orang apa yang berlaku ada hikmah nya. tersembunyi sesuatu kebaikan di sebalik kejadian. ye. aku akan pegang itu. sebab aku percaya hanya Allah yang tahu terbaik untuk kita. ;D hm lapang hati aku bila aku sendiri yang kata kan begitu. yang paling tak sabar. untuk semua berita gembira 2012 setelah kesedihan yang telah di rasai di 2011. hm.

sebab semua orang pun dah buat azam 2012 maka di sini aku mahu list kan semua cita-cita aku untuk 2012.kalau nak senarai melambak-lambak. tapi kesimpulannya aku doa kan yang baik-baik sahaja untuk diri sendiri. sedey lah. good bye the worse 2011.



chiow

Saturday, December 3, 2011

burung pulang ke sarang

assalamualaikum
hai

dengan nada batak to the max. semalam aku balik dengan kaklong and ika. masuk dekat tol pedas sebab nak drop kan dia kat sana. dekat tepi tol tu saja. tapi kena masuk dan bayar tol lah. tapi itu bukan aku nak cerita. yang nak di jadikan cerita adalah apabila. aku turun dari kereta. aku dapati langit tol pedas tu penuh dengan burung. banyak gila bapak. sumpah teruja beb. sory kalau aku sangat batak. tapi mula-mula rasa teruja. bila beberapa saat aku usha burung-burung tu aku lantas terfikir. dalam banyak-banyak burung yang sangat busy mahu balik ke sarang tu. pasti ada sekor dua yang sakit perut. sebelum tudung dihinggapi oleh najis burung lebih baik aku cepat-cepat masuk dalam kereta semula. heee...;D memang batak lah. banyak sangat. gila indah pemandangan waktu itu. ha.. nampak lah pencinta alam nya aku ini. peace!;)



macam ini lah lebih kurang. tapi ini baru segerombolan kan. kau orang bayang kan begini. sebanyak segerombolan. tapi ada banyak lagi gerombolan burung. sebab mungkin kawasan pokok-pokok and tali letrik tu rumah diorang. so memang penuh kat udara. ha... berdisplin la semua burung. kagum. subhanallah.



chiow

click2

wink..wink2...

nice..