click here!

Friday, December 28, 2012

Change

Salam
Hai

"U change ur life by changing ur heart"

:)

Thursday, December 27, 2012

bermula lah episod

salam
hai

yeah! at least aku dah dapat buat half-way. so malam nanti aku nak buat lagi half. touch up yang depan. dan esok mungkin boleh terus email. yes, itu namanya cita-cita. cita-cita memang amat penting. tanpa impian, mimpi takkan jadi nyata. aku harap jalan aku tak sesukar yang aku fikirkan.

yaps. memang selalu begitu. bila waktu gembira. senang lenang. macam dah takda kesusahan. tapi bila ada masalah bertimpa-timpa. that's life. tapi kata orang, kita akan terima kepayahan yang kita boleh handle. so tak perlu merungut sangat. for that reason, kita susah, pedih, sedih, perit, serabut sekarang, adalah untuk senyuman kita di masa depan. haih. tak sabar nak senyum.;)

oleh kerana itu, di pihak kita, kita harus kuat-kuat berdoa. supaya kita tak terlalu bergantung kepada manusia. tetapi bergantunglah kepada Allah. huh. panjang lebau benau kata-kata motivasi kepada diri sendiri petang ini. woih, yang pasti hidup tiada jalan pintas. kan? kan? 

so kepada Encik Thesis, pls be nice. untuk masalah-masalah lain seperti belum mendapat kerja, atau pun ditinggalkan kekasih dan sebagainya, kau hanya watak sampingan. so, lepas habis dating dengan encik thesis, kita boleh pulun habis-habis untuk cari kerja, dan juga cari suami. yes, cari suami. bukan lagi boyfren.
;)

cita-cita kena ada. at least kalau tak sempat nak capai pun kita bukan lah loser. sebab al least kita ada impian dan niat. niat tu penting.


so kata-kata untuk hari ini. 
Dalam hidup, tiada akhir, tetapi segalanya hanya baru bermula. so u go girl!!


chiow

Sunday, December 23, 2012

Cita cita

Salam
Hai

Spss. Spss dan spss.

Semua kerana viva. Lepas tu, aku boleh focus pada pencarian kerja. Aku dah list kan semua. Moga dipermudahkan.

Target aku. Dalam setahun bekerja aku nak sambung MBA. Aha. Tapi aku macam terfikir untuk master safety and health juga. Mane lebih laku? Aha.

Dan.. dalam masa yang sama aku masih menanti orang yang nak aku sebagai suri hidup mereka. Wahaha. Jiwang. Dan dalam masa yang sama. Kalau yang SHO... aku akan tersenyum lebau.

Tlg la berenti bercita2 dayah.

=/

Thursday, December 20, 2012

:)

Salam
Hai

Ini bukan cerita hantu. Esok hari terakhir. Mls nye nak lalui hari esok. Ha... teringat masa mula2 masuk dulu.. ahaks. Tq hroad!!

Wednesday, December 19, 2012

tak de istilah lambat

salam 
hai

aku memang berbangga bila orang tanya aku sekolah mana. aku akan sepantas kilat menjawab, " sains raub..." okeh mahal kan title budak sekolah sains tu. walaupun aku bukan top student. bangga. bukan riak. tapi itu tempat aku mula bangunkan diri aku.

tapi, bila mereka tanya umur dan cuba compare kan dengan pencapaian aku yang baru nak habis degree. aku kantoi. "kenapa Dayah lambat?" dan tiap kali itu lah aku akan senyum dan jawab. "Saya pernah masuk metrik UIA dulu.." tak pernah rasa kecik hati. sebab aku admit aku bukan budak pandai. dan, aku tak pernah menyesal sebab ambil jalan panjang untuk sama macam kawan-kawan aku. 

Aku masuk metrik sebab family aku nak aku ambil kos yang konon macam budak pandai. tapi aku tak minat dan aku gagal dalam percubaan aku. yes, 2 years. bodohkan. membazir masa? mungkin. 

aku lambat? tapi aku dah sampai kan. aku hampir sampai. aku takkan menyesal. mungkin jalan aku lebih panjang untuk aku lebih matang.



Sunday, December 9, 2012

Semua dah besau2

Salam
Hai

Suka gila tengok pic nih hoiiii...

Sume dah besau2 kan...

Tuesday, December 4, 2012

Tua mengejar kita

Salam
Hai

Today is my bro's bthday. Yg ke28. Tua kan. Setiap tahun umur kita akan bergerak. Beza nya pencapaian hidup. Ape je yang dah tercapai. Aku? Nothing.

click2

wink..wink2...

nice..