click here!

Saturday, February 14, 2015

Bagaimana nak jadi manusia?

Salam
Hai

Aku ulang lagu siti nurhaliza dan cakra khan. Berulang kali. Menusuk2. Sedapnya lagu dan bait2 katanya. Aku memang no1 fan siti. Dari kecik kot.

Sambil2 aku layan lagu aku memikirkan satu dua perkara. Hari ni misi aku nak ponteng class. Perangai kanak2 aku masih ada. Wakaka. Penat okey.

Hormon hampir tak seimbang mungkin. Aku tengok bilik aku. Tak terurus langsung. Nak. Nak jadi rajin tapi malas juga yang datang. Sambil aku rehat aku pandang ceiling. Macam mana nak jadi manusia?soal aku dalam hati.

Banyak sangat perkara yang nak dicapai dalam satu masa. Memang la berciciran. Harus susun balik semua dan jadi manusia berdisplin.

Bagaimana nak jadi manusia...... bagaimana.....😬

Saturday, February 7, 2015

Hatyai

Salam
Hai

Aku tak tahu simptom apa yang akua alami. Kalau pergi travel. Bercuti. Balik saja dari cuti hati tertinggal di tempat percutian. Seronoknya lah berjalan. Tak payah jauh2 pun takpa asalkan keluar dan tengok tempat baru.

Minggu lepas aku bergegas mintak cuti on friday. Sanggup ni tadah telinga semata2 nak cuti. Ken bebel pun takpa sebab lewat apply cuti. Lepas tu lari pecut pergi siapkan pasport. Nak kawin lari lah katakan.. haha. Pasport i valid untuk 5 tahun akan datang hokey.. kalau tak jalan2 dalam masa 5 tahun ni tak tau la nak kata apa. Lepas tu malam jumaat tu. Sunyi sepi pakmat jual topi pelahan2 berayun merentas plus highway ke utara. Malam hokey. Berani betul. Dah la all ladies in the car. My pakcik keluar lewat sejam. Puas gak baca ayat kursi. Lebih dari 7 kali sebab tiap kali rasa tak sedap hati baca. Al maklum lah dunia dah berubah. Manusia lagi jahat dari hantu.

Dalam perjalanan. Berhenti lah dua kali. Ke tandas dan minum2. Lepas tu tekan minyak terus ke jitra. Aku off awal malam tu. Bawak kereta dah tak serupa orang. Nampak objek semua bergerak. Macam orang makan estacy. Macam lah pernah makan estacy kan...

Sampai juga lah akhirnya. Lepas tu berhenti di jitra tidur. Pagi2 dah gerak ke border. Kalut la isi itu ini. Pergi tukar duit segala. Tahun ni duit malaysia lagi murah dari thai. Mmg lah rugi. Tapi takpa lah. Nak jalan. Lepas sampai di border nasib agak baik. Sebab orang berapa ramai. So memNg laju je la perjalanan ke sana. Dalam 2 jam gak sampai hotel hatyai. Kami tidur di diamond hotel. Betul2 di bandar. Parking keret bawah hotel. And then jalan kaki je sekitar bandar. Tak banyak beza. Macam pergi ke kelantan je. Cuma yang best hotel dia murah. Boleh tahan gak hotel dia. Lepas tu kalau nak jalan jauh sikit seperti floating market. Tengok gajah. And lain2.. kena lah naik tut2. Tut2 tu macam taxi di sana.muat la untuk 8 orang sekali naik. Bayaran skitar bandar 20baht. Atau kira2 rm2.20.. lebih kurang. Kalau jauh sikit biasa dorang ambil harga lumpsum. Jaga2 dengan tut2 yang kuat membongak. Better deal awal2. Yang heaven lagi di sana. Spa dia. Urut kaki. Thai massage. Oil massage. Semua murah. Urut satu bdn lebih kurang rm30. Lepas tu siap leh call urut di bilik hotel. Cool gila.

Satu malam saja di sana. Lepas tu bergegas pulang ke langkawi, singgah di penang dan iskandar. Terus balik kl.

Jelajah utara. Aku pernah mention how i love utara. Makan murah. Kawasan tenang. Wah suke2... ok lah. Layan gambar ni.

click2

wink..wink2...

nice..