click here!

Wednesday, August 31, 2011

wordless wednesday #8

assalamualaikum
hai





coz i'm cool and strong.;)



chiow

Wednesday, August 24, 2011

wordless wednesday #7

assalamualaikum
hai








life and love!;)





chiow

Thursday, August 18, 2011

perangai pelik

assalamualaikum
hai

#1
masa keluar simpang rumah ini tadi aku pandang ke kanan laju-laju. sebab nak tenguk ada kereta tak yang nak pecut. sekali nampak kon polis. eh. road block ke. sekali nampak atas divider. ada kereta kancil. macam terbabas. hoi kancil! buat apa kat atas tu? sebelah tayar je pulak. pelik.

#2
lepas pergi post office. singgah jap kat cimb bank sebab nak bank in duit. aku parking betul-betul tepi bank. aku pandang kat cermin cimb tu. nampak lah ada satu pak gad india yang sedang jenguk ke luar. aku pandang saja. tanpa apa-apa perasaan. tiba-tiba dia lambai aku. aku masih dalam kereta. aku? pandang ke belakang kereta aku. hanya aku di situ. errr.. "buat-buat juling lah.." kunun macam tak nampak lambaian nya. turun kereta wat bodoh dan menonong. apahal dia lambai aku. pelik.;)

#3
sampai kawasan rumah ramai gila pakcik-pakcik bersadai tepi jalan. aku buat muka sardin marina. malas nak tersengih-sengih macam kerang busuk. parking. kali ini aku parking elok-elok rapat ke tepi sebab aku nampak satu pakcik yang suka nak jadi uncle kawasan. dari side mirror aku leh nampak dia ke arah kereta aku. "haduh." aku turun. masih lagi dengan muka sardin. kali ini cap rose. jenama tak femes. "ha.. pandai pun kamu parking tepi-tepi. aku selalu pesan kat aus jangan parking tengah-tengah.." hey orang tua ni nak kena smash ni. sabau je la. nak di kata kan sengal kang marah.  tak kata kang tak paham pulak. yang kau nak konker semua kawasan apa hal.! aku sengih. "ho yeah? ok." jalan laju-laju sambil buat muka ayam brand tuna. adik beradek sardin. tapi femes sikit sebab boleh makan ngan roti.;) pelik.




chiow

Wednesday, August 17, 2011

wordless wednesday #6

assalamualaikum
hai






malacca?;)



chiow

Sunday, August 14, 2011

aku yang nice;)

assalamualaikum
hai


tersenyum aku. otak ligat. ;D biar lah. 

aku mungkin nampak macam kekwat. sombong. berlagak. tah pape. dan kunun macam good-good. yang mungkin dibenci sekalian alam. eh! yeke. aku tak macam itu lah hoi. cuma nya aku lebih mengexpress kan secara tidak langsung. itu sahaja.

kalau nak nilai betul aku ini pendiam saja orang nya. tak banyak cakap. pemendam. pelawak. perahsia. perasa. dan banyak lagi pe-pe yang lain. justeru be my friend. then kau akan rasa betapa nice nya aku. jauh di sudut 45 darjah hati aku tak macam yang aku ekspress kan. kira nya macam tak sampai hati lah camtu. tak macam yang kau sangka kan.;) ha-ha puji diri sendiri. watevah!

cuma nya itu lah. aku express apa aku rasa. tapi aku akan rasa bersalah juga di kemudian-kemudiannya. so jangan ambil sirius.


itu kerana aku manusia biasa.;)


chiow

sukar

assalamualaikum
hai


adalah sukar untuk beritahu pada hati untuk berhenti mencintai seseorang sekiranya hati kamu masih berbuat demikian.





I can’t stand to fly
I’m not that naive
I’m just out to find
The better part of me

I’m more than a bird...i’m more than a plane
More than some pretty face beside a train
It’s not easy to be me

Wish that I could cry
Fall upon my knees
Find a way to lie
About a home I’ll never see

It may sound absurd...but don’t be naive
Even heroes have the right to bleed
I may be disturbed...but won’t you concede
Even heroes have the right to dream
It’s not easy to be me

Up, up and away...away from me
It’s all right...you can all sleep sound tonight
I’m not crazy...or anything...

I can’t stand to fly
I’m not that naive
Men weren’t meant to ride
With clouds between their knees

I’m only a man in a silly red sheet
Digging for kryptonite on this one way street
Only a man in a funny red sheet
Looking for special things inside of me
Inside of me
Inside me
Yeah, inside me
Inside of me

I’m only a man
In a funny red sheet
I’m only a man
Looking for a dream

I’m only a man
In a funny red sheet
And it’s not easy, hmmm, hmmm, hmmm...

Its not easy to be me 



(-______________-)*


chiow





otak dan hati?;)

assalamualaikum
hai

setiap detik adalah masa untuk aku fikir kan segalanya. fikir masak-masak apa yang akan aku lakukan dalam hidup aku untuk pelan hari mendatang. yang boleh buat kan hidup aku lebih bermakna di masa depan. ha-ha. tah hape-hape sebenarnya. bila terlampau berfikir. kita akan bertindak sebagai robot. justeru akan biar kan sahaja. biar ia berlalu macam angin. kalau ia nak jadi begitu biar kan sahaja dan begitulah sebalik nya.

namun. hati tak pernah menipu kita. otak yang ligat terus berfikir ini. memang tak boleh di tegah-tegah. nak juga dia terus berfikir dan berfikir. walaupun diri tetap tak mahu ikot kata otak. sebab time itu hati akan kata pada otak. "kepala hotak kau.";) ha-ha. otak naik sentap dan berlalu. kemudian dia akan kata "suka hati kau lah..";D

tanpa sedar. mereka lupa. otak dan hati harus lah bersatu.





chiow

Wednesday, August 10, 2011

wordless wednesday #6

assalamualaikum
hai







picture ni menipu sebenarnya. tak sama pun apa yang aku rasa.;(



chiow

Tuesday, August 9, 2011

adakalanya

assalamualaikum
hai



Adakalanya kita perlu MENANGIS
agar kita tahu hidup ini bukan sekadar KETAWA.

Bersyukur pada orang yang MENYAKITI kamu
kerana dia yang MENABAHKAN kamu.

Bersyukur pada orang yang TAK MENGENDAHKAN kamu
kerana dia yg MEMUPUK kamu BERDIKARI.

Bersyukur pada orang yg MENJATUHKAN kamu
kerana dia yang MEMPERHEBATKAN kemampuan kamu.

Bersyukur pada orang yang MENYIKSA kamu
kerana dia yang menguji KESABARAN dan KETABAHAN kamu..


Read more: http://www.enciknakal.com/2011/07/adakalanya-kita-perlu-menangis.html#ixzz1UUS52uBw




chiow

click2

wink..wink2...

nice..