click here!

Thursday, October 31, 2013

Tak perlu

Salam
Hai

Aku terpandang, gambar wanita bertelekong. Post di facebook, twitter, blogspot dan sebagainya. Gambar bertelekong ala2 sedang mengaji alquran. Bersedih. Atau mengabdikan diri. Motip..? Nak menunjuk2 beribadat ke apa. Haih la. Kalau sembahyang, tak payah menunjuk2 sangat kot. Awak sahaja tahu pon cukup kot.... dunia2.

Tuesday, October 29, 2013

Berungot

Salam
Hai

Musim2 sekarang, aku tak henti2 nak cakap bosan, macam minta penampar secawan. Dasar manusia, bila busy berungot sibuk, bila senang lenang bosan pulak. Begitulah kehidupan, ada pasang surutnya.

Malam ini tak macam malam yang sudah2. Biasa malam2 aku rushing utk prepare apa nak ajar esok. Tapi sebab sekarang zaman study week aku tak berapa nak rushing. Untuk semester yang pertama ini aku masa lagi mencari irama yang sesuai untuk aku alun. Aku masih belum imune dengan student. Yang bangsa nampak student wat muka seposen, aku rasa nak menangis. Tak macho langsung lecturer macam ini.

So far, ke lapan2 kelas aku ajar dengan kasih sayang. Walau banyak cacat cela, what do u expect from cutest lecturer like me hoh!? Aha. But pada aku, aku buat the best. Ikhlas dari hati. Cuma satu kelas. Bermasalah dengan aku, it's ok guys. Btw thanx for being my great students. Satu hari nanti uol akan tahu why ur lecturer act such a anoyying person. I just want to help u up. If u read this, i want u to know that i really try hard to understand each of u. But it's ok. Masa terlalu pantas utk awak2 semua kenal apa ada dalam hati saya.

Aha. New work setting. New roomates. New spirit. And ofkos, i have to renew my energy too. Hope the best for future. Thinking of unknown.

Si pepel masuk wshop perodua. Aku naik si otai. Rindu nya pada si pepel. Get well soon darling. Cepat2 balik yeh. Kita rindu.

Wednesday, October 23, 2013

Speechless

Salam
Hai

Aku termenung. Speechless. Dalam hati asyik saja aku ulang, kalau la aku tak lalu situ. Huu. Air mata macam nak jatuh. Tapi aku tahan. Tak perlu kot.

Tadi pagi2 aku keluar rumah dengan hati tenang. Angan2 aku, semuga aku dapat habis kan sylabus budak2 student. Tapi segalanya terhenti bila aku tak tahu mana datangnya kereta perdana hijau tadi dengan perasaan yakin membantai bahagian depan kereta aku. Siot.,! Aku tergamam. Aku tak mampu cakap apa2.

"Bodoh!" Itu yang keluar dari mulut perempuan bertudung itu. Dia seorang ibu. Sebab bawa dua anak bersama dia. Aku buat isyarat mintak dia ketepi jalan. Dia turun dari kereta. Cukup mantap makian dia terhadap aku. Lengkap, padat dan tepat. Perkataan bodoh je entah berapa kali. Aku tetap dengan maaf aku, tapi di masih membodohkan aku.

Menggugat keperempuanan kental aku. Aku laju2, maki dia balik. Bagitahu pada dia, dia juga salah sebab overtake 3 kereta dihadapan dia. Dia slow kembali. Aku kata pada dia, perempuan, ibu, tapi pagi2 dah bodoh2 kan orang. Sekarang jangan banyak hal. Pergi report la. Ingat aku takot!!?

Dan petang ini. Aku hilang semangat. Si pepel dah tak dara lagi. Tadi di perodua mereka dan buka2 si pepel. Sedeih nya. Baru nak masuk 4 bulan umor dia. Dah kena begitu. Aku tak mampu senyum lagi mengenangkan si pepel. Sedih nya. Kalau la aku tak lalu situ. :(

Ps: perempuan meroyan tu cikgu. Cikgu gaya gitu? Eh i lecturer ok...... haaaa

click2

wink..wink2...

nice..