click here!

Saturday, May 30, 2015

Hari2 doa

Salam
Hai

Dah dua minggu juga sem baru dah mula. Dan sepatutnya ini minggu kedua. Tapi, class hari ni dah cancel. So aku hanya ada class esok hari. With my tan sri dato seri. Kau ada pangkat sebanyak tu? Aha

Perihal hal master. Aku masih mencari rentak. Macam biasa lah aku ni. Leka sana sini. Lepas tu bila dah kena start balik rasa lain segala bagai. Kan.. tapi serius. Saat aku tulis entry ini fikiran aku ligat dan bertekad dalam hati supaya aku tak jadi budak malaon yang pemalas. 😅

Ada satu dua benda dalam hidup. Insyaallah. Dalam dua tiga hari adalah berita berkenaan kerja. Aku kurang confirm samaada ia berita baik atau buruk. Apa yang aku bole buat hanya berdoa dalam hati semoga segalanya baik2 saja. Aku kena sediakan mental dan fizikal untuk travel lebih jauh kali ini. Tengah fikir yang aku patut kawin cepat supaya boleh ajak suami untuk tinggal di area tempat kerja. Menangis.😂 stress pikir.

Dalam melangkah hari2. Ada sedetik dua detik juga yang datang mengiring. Tapi aku tak mahu cakap apa. Yang aku tahu. Aku harus laju2 mengorak langkah. Semuga Allah permudahkan jalan aku. Bye.

Wednesday, May 27, 2015

Tepi

Salam
Hai

Letak hati di tepi,
Aku duduk sebelah.
Asing.

P/s: itulah apa yang aku biasa buat bila kena adapt dengan perkara baru. Atau harus biasakan dengan rutin yang baru. Pendek kata, matikan rasa. May Allah ease everything. 😅

click2

wink..wink2...

nice..