click here!

Thursday, January 19, 2012

ada yang lebih bahagia daripada cinta

assalamualaikum
hai

hari ini aku asyik tersenyum. bahagia pula terasa. ada juga sumbangan aku pada orang sekeliling. takda la loser semata kan life aku ini. kalau kebelakangan ini jiwa selalu dirundung pilu. tak mengapa lah. sebab aku percaya aku punya masa dan ruang di mana aku juga aku happy seperti manusia lain. cukup lah sekadar aku lalui sahaja hidup ini dengan rasa bahagia.

macam semalam. masa aku dok online dengan cousin tercinta yang dah feeling-feeling jadi wartawan tu. dia mintak aku suggest satu dua nama untuk photographer. aku ingat untuk dia guna sebab nak organizekan wedding mana-mana artis. rupa nya tak. dia nak masuk kan dekat magazine mana tah. stailista.  kalau aku tahu mesti dan-dan tu juga aku ngaku aku photographer. ;) ok tipu. haha. then aku pun dengan naif nya rekemen satu nama daripada kawan sekolah aku. hm tak tahu lah apa jadi lepas itu. kalau itu dapat membantunya aku juga turut happy. dan hari ini aku suggestkan lagi satu nama untuk wedding planner pula. Idhama Fitri. oww. diva nya kau nyah. aku dapat tengok kalau kawan-kawan happy pun cukup lah.;p

hm. ada yang lebih membahagiakan daripada cinta kan. dapat tolong orang sekeliling. buat mereka happy. pun dah boleh buat kita happy. ;) seronoknya aku rasa. hm. aku tengah berfikir. semuga bila aku ada atas bumi ni dengan masa aku yang mungkin suntuk ni. at least aku ada juga benda-benda boleh aku happy lakukan. biarlah bukan aku pun yang masuk magazine ke apa kan.


p/s: life is concerned dealing with other people


chiow

cakap depan kipas

assalamualaikum
hai

kenapa masa kecil kita suka cakap depan kipas? aha-aha. cute kan kita masa tu. sibuk nak cakap depan kipas. kunun habis misteri nusantara lah kan. bila kita kenang sekarang. kita rasa benda itu lucu. tapi masa kecil kita sangat terpegun dengan apa yang kita lakukan. itu kita masa dulu.

sekarang. aku tak cakap depan kipas dah. sebab aku dah mampu fikir kan masa depan aku. apa terbaik untuk diri aku. memilih situasi selamat untuk hidup, kan? tanpa lukakan hati orang lain. sambil menjaga hati sendiri. tapi kalau orang lain tak tahu jaga hati kita. dan tak tahu nak hormati hak kita, time tu. kita ada hak untuk pilih mana satu strategi terbaik. semua untuk hidupkan situasi selamat. sampai bila?



p/s: The value of identity of course is that so often with it comes purpose



chiow

Monday, January 16, 2012

aku dan pen.;)

assalamualaikum
hai

huyo-huyo.! ha kan dah tinggal satu lagi paper. macam teruja tahap nak melompat-lompat. tahu? ;) suka nya. dah terbayang-bayang dah zaman-zaman bersenang-lenang kat rumah. 

hari ini paper ke-5. paper yang aku rasa sederhana tahap kesusahannya. jadi lah.. sebab aku mampu untuk syok sendiri menjawab nya.;) tinggal satu paper. yakni quality. hanya orang yang berquality saja yang belajar subject tu..aww. ;D

tujuan entry ini cuma lah nak sangat tunjuk batak. sebab aku rasa ini second time lah aku guna pen sampai habis dakwat. kalau tak, dia hilang. jatuh dan rosak. dakwat kering. jadi di paper kelima ia benar-benar sudah kosong. lantas aku tinggal kan sebagai kenangan untuk budak petang yang duduk di kedudukan aku tadi. kira kenangan untuk dia lah lebih kurang;D

pen aku macam ini. gambar bawah ini. gila teruja.;) aku masih ada dua batang lagi pen itu. nak tulis banyak-banyak lah. bagi dua kali teruja. ah poyo lah kau.;p



p/s: ada satu dua hari dalam hidup kita yang kita rasa perlu share benda yang tiada significantnya.;)






chiow

Friday, January 13, 2012

bercakap bagai pokok tiada daunnya.

assalamualaikum
hai

;) bergembiralah..;) u go girl.


kesah nya. hati seorang wanita. ihih. what the.... ehem. kau bukan ada hati pun, ini kan pula hati seorang wanita. sudah lah kau.

nak tergelak rasa nya. aishh lawak kelakar seram tahu.



chiow

click2

wink..wink2...

nice..