click here!

Wednesday, May 29, 2013

Kelantan II

Salam
Hai

Masa sampai tu, dah tengahari. Cuti sekolah. Hari jumaat. Hari cuti. Memang penuh lah kan kota bharu. Pergi tanya dekat semua hotel. Semua fully book. Padan muka kau, nak bidan terjun sangat kan. Lepas dah pucat2 sebab risau kalau terpaksa tidor di kaki lima, hahaha kami jumpa satu hotel. Hotelnya biasa saja. Star dia tak nampak. Mungkin hari nak hujan time tu. So buat muka sardin cek in dekat situ. Yang pasti bukan rumah tumpangan. Haha

Dalam pada tak tau star pun, memang tinggal 2 3 4 bilik saja yang kosong. So memang langkah kanan jugak sebab dapat bilik tu. Berjalan dengan makhluk2 kuat tidur umpama mencurah air ke daun keladi. Ahaha tak kena langsung peribahasa. Tapi sirius. Bapak bosan. Pemalas! Haha

So petang tu sebab takda aktiviti, konon lah pelancong pergi ke pcb. Oh nothing spesel. Aktiviti makan tak pernah dilupakan. Oh makanan kelantan sedap. Aku tak tahu kenapa mak dan aus dan even kak emy pun orang kelantan. Tapi diorang tak gemar makanan kelantan. Rugi oiii. Tolong la nganga. Hahaha

Sebab aku tak berapa nak buruk lantak sangat. Aku buka mulut kecik2 saja. Bila hari malam, sebab konon mereka tu diet, diorang kata jom makan roti canai. Hek eleh. Kalau setakat nak makan roti canai kat sini belambaks. Huh! So aku kurus sikit malam tu, sebab makan roti canai dan asam jawa yang aus beli dekat wakaf che yeh. Sumpah diorang tak berseni langsung tatkala melancong. Kah3

Tapi kan, sebenarnya kitorang makan roti canai dengan kari gear box. Tapi sirius, kuah kari tu sedap. Tak manis. So sampai hari ni mak teringat kuah kari tu. Sumpah sedap. Huh. Tiba2 jadi lapa.

Bersambung...

No comments:

click2

wink..wink2...

nice..