click here!

Monday, September 14, 2015

Grow old together

Salam
Hai

Lagi 5 minit nak balik.

Minggu lepas, one of my masters fren bgtau yang dia akan berkahwin pada feb tahun hadapan. And dia sudah pun bertunang. Di usia 40 tahun. And yes, im really happy and excited for that news. Kerana aku dapat rasa pasti dia bersyukur kerana dia ada turn untuk itu. Aku selalu sangat suspen dengan satu perkara dalam hidup. Ye, tentang perkahwinan, jodoh dan anak2. Sumpah kata memang sangat suspen. Kadang2 rasa macam mustahil pun ada. But, in my every sujud aku takkan lupa untuk berdoa yang terbaik dan harap adalah turn aku.

Lepas aku tahu berita baik itu, aku kata padanya segalanya akan jadi sangat baik selepas ini. Aku yakinkan lagi dia ini adalah ganjaran dari penantian dia yang lama. Pasti ada yang lebih spesel dari orang2 lain. Sebab aku percaya yang hidup ini adil. Dia pon masih ragu2. Suspen juga dengan hidup selepas perkhahwinan. Jauh di sudut hati aku kata dia akan bahagia. 😊😊

Kawan aku yang lain soal aku. 'Kau rasa apa yang lelaki tu nak dari dia?' Aku diam. Dan aku jawab ringkas 'teman'

Balik rumah aku fikir dalam2. Kejam jugak soalan kawan aku yang sorang lagi tu. As if kalau kita tak hot, tua dan sebagainya macam tak layak ada teman hidup. Kuajaq! Haha tiba2 emo. Aku diam lagi. Last2 aku dapat idea. hubungan perkahwinan bukan semata paras rupa, tubuh badan dan luaran. Tetapi ia adalah apabila kau ada teman yg setia teman kau. Dan boleh grow old together.... 👵👴

Aku pandang klcc.......

No comments:

click2

wink..wink2...

nice..