click here!

Tuesday, September 11, 2012

at least...

assalamualaikum
hai

feel good about myself. every day aku belajar dan memupuk untuk merasa bagus tentang diri aku. yes. kerana aku percaya satu perkara, untuk merasa gembira dan bahagia perkara pertama ialah memberi ruang kepada diri sendiri untuk merasai kebahagiaan dan peluang yang terdampar. ya. biarlah kalau peluang yang ada hanya sekecil kuman pun. ya itu perkara pertama.

dalam menempuh hari-hari aku. aku belajar. membuka hati. menerima sekeliling aku. kekurangan diri. kekurangan orang lain. dan positif tentang segala benda. dont be too paranoid sebab bukan semua orang asyik nak negatif tentang diri kita. yups. harus percaya tentang itu. itu yang kedua.

dan.. aku rasa happy. to be apart of HR team. yup. at least i've learn something that i really love to do. memahami segala dengan hati yang terbuka. yup sangat rasa berbangga, at least kalau aku bukan permanently bersama mereka, sekurang-kurangnya aku ada pengalaman manis yang akan terpahat terus kat hati aku. at least aku ada idea untuk aku kongsi bila aku dah berada di tempat lain.

hah. kelakar. apa yang aku observe tentang persekitaran HR. tak payah kot buat password segala bagai untuk pendrive. sebab you might kill yourself when you go into an interview. ahaha. macam ada duit lah pulak sehinggakan aku yang nak tolong bukak kan folder tak boleh. haha. just be as simple as can. confident. and try to be yourself. kot...

ha.. mengharap sesuatu yang lebih manis esok...

p/s: hati aku bunga2.. nah.


love nonasanjanaaziz

No comments:

click2

wink..wink2...

nice..