click here!

Thursday, June 10, 2021

HABIS SPM NAK BUAT APA? SAMBUNG BELAJAR..

 ASSALAMUALAIKUM


Tahniah dan syabas buat lepasan spm2020. Dengar2 majoriti of you success with flying colors. Good job guys. Okeh. buat yang keputusan Spm yang biasa-biasa saja jangan risau. Ini bukan pengakhiran kepada kehidupan. Actually hidup anda semua baru bermula. So, now pemilihan tempat untuk sambung belajar adalah yang paling penting.

Setiap semester aku menerima macam-macam soalan berkenaan dengan sambung belajar. Aku personally memang galakan uol untuk sambung belajar di institusi pengajian awam. Namun, dengan keadaan keputusan most of you yang sangat2 bagus tu i bet u memang dasyat lah uol nak compete dengan orang lain kan. Actually masuk ke institusi pengajian swasta bukanlah sesuatu perkara yang sangat buruk, cikai and takda value. Ade pros and cons. Keyword dia kena betul-betul pilih tempat yang betul-betul bagus dan ssuaai.

Bagi aku yang juga pernah melalui zaman-zaman mencari tempat sambung belajar. Aku memang memilih Kolej Polytech Mara sebagai option. Kolej Polytech Mara adalah salah satu kolej terbaik dibawah mara yang memang menyediakan kursus diploma mahupun ijazah dengan baik. Mereka bukan institusi cap ayam yang main belasah sajaja. Kami tapis dan mengikut step sama seperti taraf universiti lain seperti Uitm dan lain-lain universiti. Silibus dan kandungan kos juga adalah semua diiktiraf dan dipantau oleh pihak MQA, So, kepada adik-adik yang nak sambung belajar jom lah join kptm..... takkan menyesal langsung kerana tenaga pengajar semua baik dan bertoleransi.

Apa special KPTM? of course pembiayaan pinjaman MARA merupakan perkara yang dinantikan oleh semua lepasan spm. kepada yang tidak layak ptptn masih boleh digunakan. Boleh baca lanjut di bawah


🌟 TAWARAN SAMBUNG BELAJAR DI KOLEJ POLY-TECH MARA BANGI🌟

Tahniah & Syabas kepada pelajar SPM 2020 yang telah berjaya mengharungi cabaran & dugaan sesi pembelajaran semasa pandemik COVID-19. Jom sertai KPTM Bangi, jangan biarkan ujian ini mematikan langkah anda.



SYARAT KELAYAKAN UTK LEPASAN SPM

📜 Program Diploma

Lulus SPM dengan minimum 3 Kepujian

📜 Program Asasi

Lulus SPM dengan minimum 5 Kepujian  


APA ISTIMEWANYA BELAJAR DI KPTM BANGI?

1️⃣Pinjaman Pendidikan MARA disediakan

🎗Kelebihan Pinjaman Pendidikan MARA

-Elaun Sara Hidup RM630 setiap bulan sehingga tamat belajar*

-tiada interest pinjaman

2️⃣Pinjaman Pendahuluan MARA maksimum RM2,000* - bantuan persediaan untuk pelajar baharu

3️⃣Tempoh pengajian yang singkat.

2 tahun 4 bulan (program Diploma) / 1 tahun (program Foundation)


*tertakluk terma & syarat


Klik link untuk pertanyaan lanjut mengenai kemasukan Julai 2021

www.wasap.my/60176281524/julai2021


#spm2020

#kptmbangi

#jommasukkptmbangi

#gelombangkptm


boleh direct whatsapp saya Mdm hidayah 0176281524




No comments:

click2

wink..wink2...

nice..