click here!

Tuesday, December 28, 2010

aku rasa lain

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS


Hai... dari pagi kot asek rasa nak hapdate..namun aku delay-delay kan aje.. huhu.. dalam otak asyik lah berfikir..macam-macam... tentang melaka... tentang kehidupan...tentang tuntutan kehidupan yang macam-macam ini.. kadang-kadang rasa macam tak mampu dah nak handle..tapi kena lah bertahan kan... coz itu ada lah hidup....


hmm.. berbekalkan kredit yang seciput cuma aku pun contact member-member sekolah yang dulu pernah rapat ngan aku... aku call put sedang berdating soping dengan abah nya.. call pemah tak angkat pulak... so call ira... sedang kerja... so borak punya borak aku rasa lain macam.. tak macam ira yang dulu... mungkin itu perasaan aku yang macam-macam kan.. so aku pun terus kan lagi.. bercakap tentang kerjaya nya.. dan study aku... kata nya... "kire nye ko ni addicted dengan belajar lah ni ek...asyik belajar  je ..." hm.. asyik?? sapa yang nak belajar and suka sangat belajar?? ini semua tuntuttan kehidupan aku.. aku rasa terperli dengan kata-kata itu.. lantas ku putus kan untuk berhenti bercakap.... " so ok lah ira, ko pun busy tu....nanti borak lagi....." so... aku terus diam dan online lagi...


dapat pulak message dari pemah.. kali ni lebeh selesa..aku call nya sampai lah kredit habis....;D memang merepek-repek.. dia pun dah habes belajar.. semua orang pun sudah habes belajar..aku?? so.. tak mo...aku tak mo banding kan aku dengan mereka... kami memang berlainan.... apa-apa pun.. you go girl!!


hmmm.............~






chiow

Monday, December 27, 2010

saya tak tengok pon

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS


hai.. gempak kan.. semalam semua orang tengok bola... tapi saya tak tengok pun.. kunun macam takut kecewa... ye ar tiap kali kalau saya lah yang menonton pasti malaysia kalah... so bajet fedup....;D




tapi bila saya tak tengok menang pulak... so... saya ada badi kah?? (takde kene ngene);D hahahahaha...


neway.... congrate to Malaysia.... kan saya dah kata.. anda boleh... MALAYSIA BOLEH!!;D












p/s:saya pelik sebenarnya...;D










chiow

Saturday, December 18, 2010

susah hati

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS


Hai.. dah malam.. dan lama tak merepek.. busy sikit.. hati pun tak berapa nak tenang.. biasa lah nama pun dayah aziz kan... kalau banyak perkara yang membeban sanubari mana kan pernah rasa boleh bertenang kan.. namun.. aku harus kata kan..." siap kan semua kerja kau cepat! supaya kau dapat rasa tenang.."


hm... sirius tak suka keadaan macam ini.. kena cari rumah.. kena cari kawan rumah.. bukan kawan rumah sahaja.. kawan rumah yang sekepala.... yang boleh nak duduk lama... paham tak?? ada?? hmm.. hati pulak kejap macam ini.. kejap macam itu.... dah tu macam mana.. semua nya macam memaksa untuk cergas dan cepat bertindak....hmm... pening oh....


medical checkup...again!! macam dah takda kerja lain...hahhaa....;D hmmm... so kena jugak... dah procedure kan... so kena lah menahan malu depan doktor...! again....! sirius anti gila dengan medical checkup....;D hihihi.. esok....memang esok pun kena selesai kan medical checkup... yuran? berlambak okeh...!!! 7 ratus lebeh...double serabut... tapi..........


kena tenang...chill lah beb...apa nak serabut-serabut... small matter okeh....rilex....pergi tidor..............dan bertekad.......matang!!!!;D








chiow

Monday, December 13, 2010

apabila bila saya rasa ia benar

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS




Hai... saya nak cakap.. yang saya rasa ia nya memang benar.. namun.. bagaimana saya nak hadapinya.. oh please.. kenapa saya ya...


saya dah mulai rasa sakit.. saya rasa tanda-tanda nya semua betul... ouh!! tapi saya takut untuk berdepan...untuk share ini dengan orang lain.. saya tak mahu tahu.. adakah masa nya sudah sampai???;(




ya Allah... terus kan lah beri aku kesihatan yang baik... beri lah aku masa untuk terus bersama mu.....




chiow

Friday, December 10, 2010

emak saya

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS


Hai...ini nak cerita something.. pagi-pagi tadi... masa baru bangun dari tidur.. mak tengah bersiap-siap nak pergi kerja... sambil mengadap cermin dia mengomel... "orang ramai cuti hari ni.. bosan lah takde keje..." 


saya pulak mengomel dalam hati... bagus lah orang takda.. kalau takda kerja boleh relex~ hihihi.... so saya telah pun mendapati... mak saya memang lah seorang yang workaholic... boleh tak macam tuh?? hihihi.. hari tu dia dah cakap.. tak larat nak kerja lagi.... umur dia dah 51 tahun okeh... byg kan lah... mungkin jugak dah lebeh 30 tahun dia bekerja... mesti lah rasa penat...


so ini mak saya yang rock!!;D


tapi... kalau tak bekerja... saya dapat bayang kan betapa bosan nya dia di rumah... saya tak fikir mak saya akan isi masa dengan menulis blog....hihihi... so... saya tahu... dia memang suka bekerja.... awak workaholic la mak....;D


mak saya dari belakang..masa mengerja kan umrah...cool x pic ni?




so.. saya berharap.. apabila saya sudah masuk ke alam pekerjaan nanti.. saya akan ada semangat seperti emak saya... 


saya pun nak enter frame;)







chiow

SEMUA NYA DAH LAIN PAGI INI

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS...


hai...selamat pagi everybody...;)) 


okeh..macam biasa lah.. saya memang suka meng'online' kan diri pepagi buta begini.. kerana... tika ini lah server macam selaju lipas kudung...hik3.. ;D okeh...


perkara biasa yang saya akan bukak dulu pepagi ini adalah... ofkos fb...ish! pastu email..hotmail... and yahoo... blogger akan dibuka dalam masa yang sama... kosmo  online..dan lain-lain....


justeru apabila saya buka hotmail...saya seperti sangat asing...mencari inbox yang tak jumpa-jumpa...wah! bertukar wajah pulak lah email ini.....hebat....! menge'check' inbox.... mendapati emel dari uitm... result...??wah!! plus-plus efficient! kan ke bagus kalau sedari dulu uitm buat macam ini.. tak perlu lah nak rebut-rebut bukak portal dalam keadaan yang mendebar kan.....kan?? student uitm kan berlambak-lambak......so tahniah uitm.... anda memang cepat bertindak..thanx to dato sahol...;))  (macam over laks..;D)


 so tak suspen lagi..memang betul lah ini result terakhir aku... semalam macam suspen sebab button result kat student portal tetiba hilang....;D








 chiow

Thursday, December 9, 2010

Say Alhamdulillah

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS


 Hm... kamu pelajar?uitm?sila pergi ke student portal dan menge'check' result.. kerana...result telah keluar awal sehari.. bersyukur lah.... plus.. ini lah antara hari-hari tersenang check result....macam tak percaya.. tapi nona confirm sangat.. now mesti jem gila kan? so bersabar.. bawak-bawak banyak-banyak berdoa.. pasti okeh...


tadi jantung nona memang nak jatuh.. dan hampir di langgar oleh lorry.. okeh jangan merepek.. makna nya berdebar gila babun punya lah..! yelah.. ini kan final sem.. so macam kena lah betul-betul kan.. takda maknanya lagi kalau ini pun macam tunggang langgang kan?hm...


so...again.. nona percaya sangat.. hanya Allah yang bantu kita.. bukan benda lain.. percaya tak... senang kata camni lah.. percaya pada Allah+usaha gigih+tawakal = berjaya... boleh kan macam itu....?? so.. now nona merasa amat lah bersyukur...tak terhingga.. nona memang suspen sangat dengan result nak-nak subject international bisnes..memang gempak habis okeh... so now lega....






nona dapat...jeng.jeng.jeng... 4 flat again for gpa....tapi ber cgpa kan 3.83.. tak banyak pun naik kan... em.. walaupun nona takkan naik ke pentas untuk ANC   ;( (kerana 1st sem tak dapat dekan) nona merasa amat lah bersyukur dan berjanji akan berusaha dengan lebih gigih di degree nanti...( amik degree ke eh) hm...


so...sebagai balasan nya.. tQ kepada SEMUA.....lecturer-lecturer nona...yang pernah ajar dari part 1 sampai lah..part 6...termasuk subject tennis...;)) kawan-kawan nona... yang rapat...bau kentut.. atau pun tidak.. yang bau-bau bacang itu...thank you so much... mak.. aus...tq lagi..kerana bagi support and percaya kan nona.... uh.. macam menang anugerah skrin kan?? tanpa korang semua tak mungkin nona akan dapat semua ini....;)) semuga kita semua akan sama-sama berjaya dalam menempuhi hidup di dunia untuk bekalan akhirat...


okeh-okeh...cukup lah....tengah mengenang kan masa depan ni... apakah nasib seterus nya....;))




p/s:benarkah hidup ini nasib?






chiow

berkawanlah sahaja

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS




hai.. korang pernah tak mempunyai kawan sejati? hihihi.. ( ouh macam skema pulak lah) okeh.. 



okeh ini yan.. zulmaryan embong.. kawan baik merangkap kawan sejati..yeke? lebeh kurang gitu lah.. selain ila, yan adalah tempat aku menumpang kasih..hahaha...

kenal dia ni masa belajar kan matrik uia dulu.. yes..nona memang pernah belajar di sana suatu masa dahulu.. tapi segala musnah akibat perangai pemalas nona ini.. sila jangan contohi... bila kami kenang-kenang zaman lampau itu.. nona akan katakan matrik uia mimpi ngeri nona.. namun kata yan.. ia adalah pengalaman indah kerana dapat berkenal-kenal dengan nona... how sweet ayat kau yan..;))

ya.. yan ialah satu-satu kawan rapat yang paling kamceng lah dalam kos nona tu.. memang sirius okeh.. nona tak da kawan yang rapat di kos yang sama...teruk kan...? bayang kan lah betapa gelap nya zaman kegelapan nona itu... nona banyak berkawan dengan kawan-kawan dari kos lain..selain science...huh! memang bukan jiwa lah! 

so.. bila ada asignment.. yan lah kawan yang akan bagi nona tiru semua kerja.. teruk kan?double horer! jangan contohi.. so sampai lah nona berhenti dari uia itu... yan lah yang memang tak putus kan hubungan dengan nona....selalu je bermessage dan membuat hati tersentuh....

n malam tadi nona beri kan no fon mak nona pada yan... 

nona: ni no mak aku...save lah.. mana tau ter lost contact..
yan: jangan lah lost contact... ni no contact kakak aku...
nona: lah...kau bagi jugak?? 
yan: yelah...pape hal kan...
nona: hmm..
yan: seronok kan masa matrik dulu...(mula wat cerita sedih)
nona: tak best lah...
yan: seronok lah... dapat kenal kau.... (again)


so.. nona macam rasa sangat tersentuh.. 'yan... aku ni tak pandai pun... so kau tak kisah ke kawan dengan aku??' hmmmm.....

so remember...persahabatan adalah sukar untuk dibina...sekali anda mempunyai teman sejati..hargailah....



p/s: tak paham kenapa nona cerita kan disini...;))


chiow

Jadi..korang pun faham kan?

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS


okeh.. macam biasa lah kan.. hujung-hujung percutian ni apa lagi kan.. kalau takda perkara yang mendebar kan... contoh nya .....




macam ini....




atau pun yang ini

yang ini..
 yang ini...

and..ini....


so....korang agak-agak lah kan...camana lah ngan nasib aku kali ini???



doa kan


p/s: rasa jantung macam dah jatuh...




chiow

Wednesday, December 8, 2010

what cancer cannot do

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS




dear me...






so....be strong....you must be strong!!!!






chiow

aku sendiri yang sentap

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS




Hai.. dalam mood yang sadis.. haha.. perlu ke aku nak bersedih ni ha?? tak kan patut nya.. cuma macam rasa sakit hati saja.. tapi sabar......


aku pun tak tahu lah napa aku ada perasaan yang lebih-lebih sangat macam ini.. tapi sirius okeh terasa gila babun punya... tak  boleh ke dia macam fikir apa yang aku fikir and rasa ini?? bodoh sangat ke kau eh? ala.. tolong lah.. aku nak buang jauh-jauh perasaan aku ni tolong,tolong, tolong! tak boleh bersabar lah... 




pada hal dia just cerita kan.. itu ini.. kegembiraan nya.. memang bukan salah dia pun.. banyak salah aku.. tapi boleh tak faham? dan dia pulak cerita kan ke'happy'an nya berjumpa dengan orang itu... dan siap nak pas-pas.. dan tu sure-sure lah aku akan menjadi curiga.... ya.. aku patut buang curiga aku itu.. tapi macam mana... tak suka lah!






dan semalam dia buat bodoh je kat aku.. konon ego lah.. ada aku kisah?? memang la aku kisah pun.. tapi kau bukan sapa-sapa ok nak buat aku kisah! GTH! emmmm.. perasaan.. boleh tak jadi suci sikit.....


okeh.. aku yang sentap sendiri dan sorang-sorang.. sedang kan kau tak layan dan happy bersama kawan baik dan juga hidup baru yang kau temui... jadi.. kau dah ada konfiden level yang tinggi dan disertakan dengan nasihat dari kawan kau.. so kau biar kan aku sentap disini.......


mari...kita lumba.. sapa yang nak bertahan dengan ego masing-masing.............








p/s: wahai ego tolong lah jangan berhenti walaupun seminit!!dan..saat ini gak enset aku berbunyi, message dari nya...so....ego!!jangan lembut hati!




chiow

Meluaskan sudut pandangan

ASSALAMUALAIKUM
HALO FRENS


Hai... Semalam nona ke kuala pilah tau.. motiv?? em.. paksu nona nak belanja makcik and nek su nona.. tapi perlu ke sejauh itu?? huhu semata-mata nak lunch.. huhu pelik-pelik.. tapi nasib baik lah berbaloi okeh.. dah drive jauh-jauh..











selain daripada meluas kan pemandangan dapat jugak lah merapat kan silaturahim.. haha.. okeh la tu kan.. kitorang pergi ber'lunch' di restoran warisan... dekat kuala pilah tu... betul-betul kat simpang empat yang nak ke sri menanti tu... tempat nya cantik.. kat tepi-tepi tu macam ada sawah.. so macam nak katanya pemandangan yang indah la... tapi takleh lawan la padi di kedah.... kan enna?? huhu..


so..lepas makan-makan tu kami pun terus lah pulang ke rumah masing-masing... 






p/s: nona suke keadaan kampung-kampung yang berada di negeri sembilan(dah kato kampung den tu kan).. plus makanan nya pula... tak boleh tahan!!;))

Followers

nice..

click2